Европейският съюз е готов да обмисли какви допълнителни уверения могат да

...
Европейският съюз е готов да обмисли какви допълнителни уверения могат да
Коментари Харесай

ЕС е готов да обмисли възможни допълнителни уверения за Брекзита

Европейският съюз  " е подготвен да обмисли какви спомагателни уверения могат да бъдат предоставени " на Великобритания за защитната мярка за Северна Ирландия и за проектоспоразумението за Брекзита, съобщи Ройтерс.

Агенцията се базира на проектодокумент от шест точки, който Европейски Съюз приготвя за английската премиерка Тереза Мей. Целта на документа е да помогне на премиерката да убеди разделения английски парламент да утвърди съглашението за Брекзита. В проектодокумента се акцентира, че тези уверения няма да трансформират или да опонират на съглашението.

27-те страни от ЕС все още не са съумели да се спогодят за огромна част от текста. Според дипломатически източници се чака параграфът, в който се споделя, че Европейски Съюз има подготвеност да даде спомагателни уверения на Лондон, да бъде изменен по-късно денем поради съпротивата на Ирландия и други страни членки.

Германия не е подготвена да предоговаря защитната мярка за Северна Ирландия, записана в проектоспоразумението за Брекзита, съобщи външният министър Хайко Маас пред радио " Дойчландфунк ". Текстът на проектоспоразумението не е основа за полемики, а основа за взимане на решения, акцентира той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР